ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΤΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα  Τρίτη 28/4/2020  κληθήκαμε  σε  συνεδρίαση  της οικονομικής  επιτροπής  με ημερήσια διάταξη 60 θεμάτων και 2 εκτός ημερησίας. Σύνολο δηλαδή 62  θέματα.

Αν και οι διατάξεις  ορίζουν ότι  τέτοιες συνεδριάσεις   μπορούν να γίνονται  σε κλειστούς χώρους, με φυσική παρουσία  (  11 μελής είναι η ΟΕ ) η  Δημοτική αρχή προτίμησε  την  τηλεδιάσκεψη.

Οι συνεδριάσεις  που γίνονται  το διάστημα  των μέτρων  για την αντιμετώπιση του covid-19  κατά κύριο λόγο θα έπρεπε να είναι για την προετοιμασία αντιμετώπισης   των  επιπτώσεων και την δημιουργία  προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.

Η σημερινή  συνεδρίαση των 60  θεμάτων  περιλάμβανε

14  παρατάσεις έργων και προμηθειών

7  συμβιβαστικούς προσδιορισμούς  αποζημιώσεων

8  αναμορφώσεις και εξειδικεύσεις  προϋπολογισμού

2  συμμετοχές  ευρωπαϊκών προγραμμάτων ( δεν είναι αρμοδιότητα ΟΕ )

4   θέματα με όρους δημοπρασίας ακινήτων  ή ενοικίασης χώρων

12  Εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμών   και επιτροπών παραλαβής η διαγωνισμών

1   έγκρισης νέου διαγωνισμού   τεχνικού  έργου ( Ίδης –  Δικαιοσύνης !!!! με πολλά άλυτα προβλήματα )

5    θέματα για  covid-19

5   διάφορα τακτοποιητικά

Για τα περισσότερα από αυτά η αναβολή  απόφασης δεν δημιουργούσε  κανένα πρόβλημα  και  προτείναμε για τα θέματα που  η  Δημοτική αρχή θεωρεί άμεσα να προχωρήσομε και να παρθούν αποφάσεις. Για τα υπόλοιπα να συζητηθούν ,την επόμενη βδομάδα  σε μία ζωντανή  κλειστή συνεδρίαση ( όπως προβλέπει  και  ο νόμος ) .

Η πλειοψηφία του νόμου στην ΟΕ (  και ‘όχι του εκλογικού αποτελέσματος )  δεν συμφώνησε και έτσι οδηγηθήκαμε  ( όλη η αντιπολίτευση )  σε αποχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση  η συναίνεση  , η συνεργασία  προϋποθέτει  δύο πλευρές.  Με πλειοψηφίες  που μάχονται την συναίνεση , που δεν στηρίζονται στο εκλογικό σώμα , ούτε  τα  προβλήματα  λύνονται , ούτε  η προσπάθεια  επιβολής   επιτυγχάνεται .

 

 

Για  τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

ΗΛΙΑΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ

( μέλος της  οικονομικής επιτροπής )