ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αριστείδης Αθανασάκης

Γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Αντωνίου Αθανασάκη και της Ευαγγελίας Κουμπενάκη.

Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο παππούς του Αριστείδης Κουμπενάκης, το καφεκοπτείο Κουμπενάκη (νυν Αθανασάκη) μέλος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου.

Σπούδασε μάρκετινγκ στην Αθήνα. Κατέχει πτυχίο αγγλικής και γερμανικής γλώσσας.

Διετέλεσε μέλος της αντιμνημονιακής κίνησης πολιτών ”Πολίτες κατά του χρέους”, της ομάδας αλληλεγγύης ”το Σκουτελικό” και είναι εκλεγμένο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του Δ.Σ. του ζωόφιλου σωματείου ”Ζωόφιλη δράση”.

Είναι άγαμος.

Ελένη Αλεξάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1963. Αποφοίτησε απ’ το 3ο Λύκειο Ηρακλείου.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, Ψυχολογία όπου εκτός απ’ τις σπουδές της ήρθε σ’ επαφή με το Οικολογικό κίνημα, εν τη γεννέση του, και συμμετείχε στο πρώτο οικολογικό σεμινάριο.

Απ’ το χειμώνα του ’88-’89 ζει ξανά στο Ηράκλειο και εργάζεται ως ψυχολόγος. Παράλληλα συμμετέχει στις δράσεις των Οικολόγων Εναλλακτικών Ηρακλείου. Βρίσκεται πάντα κοντά σε θέματα ψυχικής υγείας και παιδείας μέσα από τη δουλειά της αλλά και σαν μέλος των Δ.Σ. συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Λάτρης των αθλημάτων στη φύση (σπηλαιολογία, ορειβασία, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία).

Γνωρίζει καλά 3 γλώσσες.

Οραματίζεται μια πόλη όπου ο καθένας θα μπορεί να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του σε ένα αειφόρο και δίκαιο πολιτισμό όπως τον δικαιούται σε μια πόλη με τόσο φυσικό, πολιτισμικό και ανθρώπινο πλούτο.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, όπου και τελείωσε και την βασική εκπαίδευση. Στη συνέχεια στην Αθήνα για σπουδές.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή (Πύργος, Πάτρα, Αθήνα, Κρήτη) αρχικά ενταγμένος στο ΚΚΕ απ’ όπου αποχώρισε το 1980. Έκτοτε παρέμεινε ενεργός πολίτης μέχρι την ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού όπου συμμετέχει ενεργά και μετά τη διάσπαση και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τοπογράφος με χρόνια απασχόληση σε μεγάλα δημόσια έργα.

Τώρα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο με τη σύζυγό του Βαγγελία Μουδάτσου και το γιό τους Φαίδωνα.

Δημήτρης Αποστολάκης

Δάσκαλος, μέχρι πρόσφατα Δ/ντής του 50ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου. Παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Μαραγκουδάκη Λίτσα, με δύο παιδιά τον Άρη, εργαζόμενο μετανάστη στην Αγγλία και τη Μαριλένα, άνεργο Νηπιαγωγό.

Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΑΠ, Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ΕΚΕΠΙΣ & Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Είναι Πτυχιούχος Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Κρήτης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Επίσης είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων, ΚΑΤΕΕ Ηρακλείου.

Συνδικαλιστικά ενεργοποιείται ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπ/ση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), Παράρτημα Κρήτης

(2010), ως αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (2008-2014) καθώς και ως Μέλος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου & Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Ηρακλείου(2014).

Ηρακλής Αποστολάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1973, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1991 και διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο του Ηρακλείου τα τελευταία 16 χρόνια. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου από το 2008 έως το 2012.Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Γιανναδάκη και έχει τρία παιδιά: τον Κώστα, τον Βαγγέλη και τον Δημήτρη.

Ζαχαρίας Ασσαριωτάκης

Γεννήθηκε στο Λαγού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. και εργάζεται ως μελετητής ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Νίκος Αστρουλάκης

Είναι Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών. Έχει γεννηθεί το 1974 και κατοικεί μόνιμα στην πόλη του Ηράκλειου. Διαθέτει μακρόχρονη εργασιακή και ερευνητική εμπειρία. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της πολιτικής οικονομίας και των κοινωνικών οικονομικών, με επίκεντροτις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας σε τοπικό, εθνικό, και διεθνές επίπεδο. Είναι μέλος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλπω Βαρδάκη

Είναι 26 χρονών, κάτοικος Βασιλειών Ηρακλείου και απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Ε.Μ.Π.

«Ως κομμάτι της νεολαίας που βιώνει τα αποτελέσματα 4 χρόνων μνημονίων, πιστεύει ότι τα πραγματα μπορούν να αλλάξουν, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι τη διέξοδο θα τη βρούμε εμείς. Μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε ένα δήμο ανάχωμα στις μνημονιακές πολιτικές, δίνοντας λύσεις θετικές, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, τη δημοκρατία. Δε χρειαζόμαστε εκπροσώπους–σωτήρες για να βρούνε λύσεις στα δικά μας προβλήματα. Χρειαζόμαστε να συναντηθούμε ξανά, στις γειτονιές μας, στην πόλη μας. Να οργανώσουμε συνελεύσεις, να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας, τις ανάγκες μας και να βρούμε τρόπους να τα λύσουμε μαζί».

Καλλιόπη Βαρδάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο,όπου και κατοικεί. Γονείς της, ο Κώστας Βαρδάκης και η Κατερίνα Γαρεφαλάκη.Είναι 24 ετών, τελειόφοιτη της Ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ανήκει στη νέα γενιά,που βρίσκεται στο περιθώριο,που ωθείται στην ανεργία και τον ξενιτεμό.Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχει στους αγώνες του ελληνικού λαού για μια ζωή με δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

«Έχουμε χρέος να βγούμε από την ατομικότητα μας για να ξαναγίνουμε κοινωνία, για να χτίσουμε πάνω στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι υπηρέτες της καταστροφής. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, με συμμετοχή, συναπόφαση και συνευθύνη. Για την πόλη και τη χώρα μας. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.»

Γιώργος Βασιλάκης

Γεννήθηκε στον Πατσίδερο Ηρακλείου το 1960. Σπούδασε Ιατρική στην Παβία της Ιταλίας. Στην συνέχεια έκανε ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Έκτοτε εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, για ένα σύντομο διάστημα και έπειτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα ως επιμελητής ακτινοδιαγνωστικής. Από τα μαθητικά του χρόνια βρέθηκε κοντά στους αγώνες της Αριστεράς, οραματιζόμενος μια διαφορετική κοινωνία.

Σπυρίδων Βουτουφιανάκης

Γεννήθηκε στις Αγιές Παρασκιές Πεδιάδος το 1959.

Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johan- WοΙfgahg-Geoethe της Γερμανίας. Απόκτησε την ειδικότητα του Παιδιάτρου στο ΠΕΠΑΓΝΗ. Μετεκπαιδεύτηκε στην παιδονευρολογική κλινική του Πανεπιστημίου Gottingen της Γερμανίας. Διδάκτωρ του Georg-August Πανεπιστημίου της Γερμανίας. Από το 1997 εργάζεται στο Κ.Υ. Άνω Βιάννου καθώς και στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Διαμένει στις Άνω Αρχάνες και είναι παντρεμένος με την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Θωμαίδα Πετροπούλου. Έχουν δύο γιους και μία κόρη.

Αριστείδης Γάρος

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1990. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Ηράκλειο, έπειτα αποφοίτησε από το ανεξάρτητο τμήμα «Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από φοιτητής ανήκει και συμμετέχει στις δράσεις της αριστεράς και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών του τμήματος του. Ταυτόχρονα υπήρξε ενεργός μέλος στην εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβριο του 2008 και στο «κίνημα των πλατειών» το 2010. Στο Ηράκλειο – μετά την αποφοίτηση του – έχει εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δημήτρης Γιαγκιόζης

Ο Δημήτρης Γιαγκιόζης γεννήθηκε το 1966 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του Γεώργιος Γιαγκιόζης Μικρασιατικής καταγωγής και η μητέρα του Χρυσή Μαραγκάκη από τον Ευαγγελισμό Πεδιάδος. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Γιαγκιόζη και έχουν δύο παιδιά, την Χρυσή, απόφοιτη Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και τον Σύλλα, μαθητή της Γ΄ τάξης Λυκείου. Ζει στο Ηράκλειο και ασχολείται με οικοδομικές επιχειρήσεις ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ζαχαρένια Γιανναράκη

Είναι μέλος του Συλλόγου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου και ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών κατοίκων Πόρου. Είναι ενεργός πολίτης τα τελευταία χρόνια με δραστηριοποίηση στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στα Ανατολικά προάστια Ηρακλείου. Ο σεβασμός στον πολίτη και η αγάπη της για την πόλη του Ηρακλείου είναι το μοναδικό της κίνητρο. Κάνοντας πράξη το «ΕΓΩ – ΕΣΥ – ΕΜΕΙΣ… ΜΑΖΙ!» είναι σίγουρη ότι το Ηράκλειο θα ξαναγίνει η δική μας πόλη.

Ευσεβία Γιάνναρη

Εκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος με την «Ανθρώπινη Πόλη» (2010-2014).

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε απ’τη Γυμναστική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ. Απέκτησε ειδικότητα στην κίνηση για τις μικρές ηλικίες. Συνέχισε τις σπουδές της και έλαβε το πτυχίο Φυσιοθεραπεύτριας απ’το Πανεπιστήμιο του Νοβι Σαντ. Εξειδικεύτηκε στην Κοπεγχάγη στη Χοροθεραπεία και στη Δημιουργική Γυμναστική. Η αναζήτησή της σχετικά με το παιδί, την οδήγησε να σπουδάσει θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λ.Κουρετζή. Είναι ιδιοκτήτρια της σχολής Γυμναστικής & Χορού «Χοροκίνηση» στο κέντρο του Ηρακλείου. Δραστηριοποιείται ενεργά σε τομείς οικολογίας, περιβάλλοντος και πολιτισμού (Μέλος ΟΠΗ,WWF & Μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Ηρακλείου). Εθελοντικά προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά του συλλόγου «Ροδαυγή» και στα «Παιδικά Χωριά SOS».

Κωνσταντίνος Γωνιανάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Ακολούθησε τους γονείς του στην Γερμανία για πέντε χρόνια όταν ξενιτεύτηκαν για να εργαστούν. Τελείωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Φοίτησε στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και στο μετέπειτα στο Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ε.Α.Π. με θέμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων».Είναι ιδιοκτήτης βιβλιοχαρτοπωλείου. Μετέχει στο Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηρακλείου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βικελείου Μορφωτικής Εταιρίας».

Για σειρά ετών διατέλεσε βαθμοφόρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Νεκτάριος Δελημιχάλης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και κατοικεί. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ αδέλφια.

Είναι έγγαμος με την Μαυρομάτη Γαρυφαλιά, η οποία δραστηριοποιείται στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο και έχουν μια κόρη.

Έχει ιδιαίτερη αναφορά στο κινηματικό χώρο και στο χώρο της αλληλεγγύης, καθώς είναι μέλος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τάλως και ήταν μέλος του Δ.Σ υπαλλήλων ΕΛ.ΤΑΝ.Ηρακλείου. Δραστηριοποιείται πολιτικά στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ως μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (υπεύθυνος του τμήματος κινημάτων-αλληλεγγύης ). Επίσης σπουδάζει στο Ε.Α.Π. στην θεματική ενότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ελένη Δρακάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Το 1976, επέστρεψε στο Ηράκλειο. Από τότε έως και σήμερα ζει και εργάζεται εδώ.

Οι γονείς της, ήταν Δημόσιοι Υπάλληλοι (ο πατέρας του στην Εφορία και η μητέρα της στον Δήμο Ηρακλείου). Τελείωσε το 1ο Λύκειο Ηρακλείου (ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ) το 1982 και σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου (1982-1985) στο τμήμα Λογιστών της Σ.Δ.Ο. Εργάστηκε σαν λογίστρια σε λογιστικά γραφεία του Ηρακλείου από το 1987-1989. Από το 1989 έως και σήμερα εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας, λογίστρια, στο Ηράκλειο. Από τα εφηβικά της χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές της Κ.Ν.Ε μέχρι και το 1989.

Από τότε και μετά ήταν στις γραμμές του Συνασπισμού αρχικά και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος από το 2011. Ενεργοποιήθηκε, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, όπου ήταν για 2 χρόνια μέλος του Δ.Σ. και για 3 χρόνια Πρόεδρος του Δ.Σ. γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης δραστηριοποιήθηκε σε συλλόγους και κινήσεις αλληλεγγύης πολιτών, στην συνοικία της (Αλικαρνασσός, Πόρος). Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειρήνη Θέμελη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1983 όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μετεκπαίδευση στην εκπαιδευτική ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Συμβουλευτική και Διαχείριση Κρίσεων στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασφαλιστικός σύμβουλος και σύμβουλος επιχειρήσεων. Κόρη του Γρηγόρη και της Δέσποινας Θέμελη.

«Όραμα μου είναι να συμβάλλω στην ανάπτυξη του τόπου μας με στόχο τον άνθρωπο».

Γιάννης Καλέμπουμπας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ατσαλένιο από γονείς μικρασιάτες. Σαν φοιτητής Ιατρικής στα χρόνια της δικτατορίας εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «Ρήγας Φεραίος». Το 1996 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς. Υπήρξε συνδικαλιστής την περίοδο της ειδικότητας του στο Βενιζέλειο και αργότερα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα. Σαν γυναικολόγος έχει εργαστεί επιμελητής στο Βενιζέλειο και τώρα συνεργάζεται με το «Ασκληπιείο Κρήτης». Είναι πρόεδρος του Π.Ο.Α., ομάδας του Ατσαλένιου, από το 1982.

Μαρία Καλουδιώτη – Μανωλάκη

Παντρεμένη με το Μανόλη Μανωλάκη, έχει μια κόρη τη Νίκη. Γεννήθηκε το 1963. Φοιτήτρια τα έτη(1980-1984), διετέλεσε μέλος του ΔΣ φοιτητών ΤΕΦΑΑ (γυμναστική Ακαδημία). Από το 1986 εργάζεται ως καθηγήτρια, σε σχολεία του νομού Ηρακλείου. Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου (1989-1992). Δραστηριοποιείται έντονα στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα. Μέλος της Θεατρικής ομάδας καθηγητών. Πρόεδρος της 33ης σχολικής επιτροπής από 2003-2006(9ου γυμνασίου Δειλινά).

Από το 2003 που ανέλαβε διευθύντρια του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου, κατέθεσε και την τελευταία ικμάδα της δύναμής της για να υπάρξει και να λειτουργεί. Συγχρόνως είναι δραστήρια αθλητική παράγοντας. Υπήρξε Γραμματέας του ΔΣ του ΔΑΟΗ 2003-2006(Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου). Διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Εθν. Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (2003-2004). Μέλος της Ε.Ο.ΠΕ (Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης), 2008-2010. Μέλος σήμερα της τοπ. Ένωσης Βόλεϊ Κρήτης. Πρόεδρος από το 2004, του αθλητικού συλλόγου ΑΘΛΕΣΗ (βόλεϊ).

Νατάσα Καρανικόλα – Ταμιωλάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1964. Το 1984 αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Π.Ψυχικού Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Εργάστηκε ως δασκάλα στα Εκπαιδευτήρια «ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ» στην Αθήνα. Μετείχε σε συγγραφική ομάδα σχολικών εντύπων. Εξέδωσε βιβλίο το 1987. Το 1992-94 ήταν δασκάλα στο Λύκειον «Ο ΚΟΡΑΗΣ». Από το 1995 εργάζεται στο 36ο Δημ.Σχ.Ηρακλείου. Μετείχε για 10 χρόνια στο πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ» εκπαίδευση και πολιτισμός του ΥΠΕΠΘ. Το 2007 ήταν μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Είναι παντρεμένη με τον Μανώλη Ταμιωλάκη (Φυσικό) και έχει ένα γιο φοιτητή του Φυσικού.

«Πρέπει να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε πίσω στα παιδιά μας τα χαμόγελα τους, τα όνειρα τους και μια ποιοτική ζωή».

Μανώλης Καροφυλάκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οροπέδιο Λασιθίου, μέλος τετραμελούς αγροτικής οικογένειας. Είναι κάτοικος Ηρακλείου όπου και δραστηριοποιείται, μηχανολόγος μηχανικός – ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρεί τεχνικό γραφείο ασχολούμενος με μελέτες επιβλέψεις και κατασκευές ηλεκτρομηχανολογικών έργων, με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι κάτοχος τριών πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης από Πολυτεχνικές σχολές και πιστοποιημένος Οικονομικός αναλυτής όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στους δυο τομείς που έχουν να κάνουν με τις σπουδές του. Ως ενεργός πολίτης και μαχόμενος ελεύθερος επαγγελματίας, παρακολουθεί για χρόνια την πορεία του Δήμου, με προβληματισμό, ανησυχία αλλά και ελπίδα, γιατί θεωρεί την πολιτική και οικονομική κρίση πρόκληση και όχι εμπόδιο. Η νέα γενιά δεν θα συγχωρέσει εάν με τις επιλογές μας επιτρέψουμε στους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι με τις πολιτικές τους επιλογές συμμετείχαν στη καταστροφή της Ελλάδος, να σχεδιάσουν ξανά το μέλλον.

Δημήτρης Κλαράκης

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση συνέχισε τις σπουδές του στη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-99) και από το 2003 δικηγορεί. Είναι μέλος του συντονιστικού της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ως υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας. Συμμετέχει παράλληλα στην παράταξη της «Δικηγορικής Συσπείρωσης» και στους «Πολίτες κατά του χρέους».

Θεόδωρος Κόττας

Ο Θεόδωρος Κόττας είναι Μαθηματικός στη Δημόσια Εκπαίδευση, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ερωτοτροπεί με το θέατρο, τον χορό και το τραγούδι, κάνει μαθήματα αλληλεγγύης και αρκετά άλλα πράγματα για τα οποία μπορείτε να τον ρωτήσετε στην πρώτη διαδήλωση που θα τον δείτε.

Αποπειράται να συμβάλει στην πραγματοποίηση μικρών ουτοπιών όπως τα:

– Δίκτυα αλληλεγγύης, παραγωγής και δίκαιης ανταλλαγής, δημιουργίας τέχνης και πολιτισμού, υπεράσπισης του φυσικού και του (ελάχιστου) αρμονικά δομημένου περιβάλλοντος

– Δίκτυα αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες οικονομικές επιλογές και στο ακροδεξιό, αυταρχικό δίκτυο εξουσίας, που διαλύει κοινωνικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες .

– Δίκτυα διεκδίκησης του ‘ΚΟΙΝΟΥ’, των δημόσιων κοινωνικών και φυσικών αγαθών και πρώτιστα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ως βασικού αρωγού της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Ίσως αυτά συνιστούν ένα δήμο με αποτυπώματα άμεσης δημοκρατίας, απαλλαγμένου από τα παμφάγα, εξουσιαστικά παράσιτα, που προσβάλλουν το παρόν και κηλιδώνουν την Ιστορία της πόλης.

Λευτέρης Κουγιουμουτζής

Γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο, όπου και εργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια ως Μαθηματικός στον ιδιωτικό τομέα (Ομόσημο -Ενωμένα Φροντιστήρια). Παντρεμένος με τη φιλόλογο Μπέσυ Καρακώστα, έχω ένα γιο 21 μηνών και μια κόρη 2 μηνών. Ενασχόληση με την αρθρογραφία και τη συγγραφή κειμένων γενικά, όποτε το επιτρέπει ο χρόνος και η διάθεσή του (Εφημερίδα των Συντακτών και τοπικός τύπος). Απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα “Μαθηματική Προτυποποίηση στις Σύγχρονες Τεχνολογίες και την Οικονομία” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά την περίοδο 2010- 2012 όπου και διετέλεσε υπεύθυνος τμήματος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γραμματέας του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, υπηρέτησε τη θητεία του ως δόκιμος αξιωματικός στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού.

Ιωάννα Κριθινίδη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Ν.Ο.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Ηράκλειο όπου και κατοικεί από το έτος 1995 και μέχρι σήμερα. Συμμετείχε στην παράταξη Ανθρώπινη πόλη και είναι μέλος του Σύριζα.

Γιάννης Λεβέντης

Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. (2008 – 2014), επικεφαλής της Δικηγορικής Συσπείρωσης (2011, 2014). Έχει χειριστεί υποθέσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον (αίτηση ακύρωσης για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., παρέμβαση υπέρ απολυμένων Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., υπέρ δανειοληπτών Ταμείου Νομικών). Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος με το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ανθρώπινη Πόλη» (2006, 2010). Μέλος και Γ.Γ. του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Μπάσκετ του Γ.Σ. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (1988 – 2004), και Γ.Γ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. (1996 – 2010). Σπούδασε μουσική με τη Λένα Πλάτωνος και τον Αλέξανδρο Αινιάν. Έγραψε τη μουσική και συμμετείχε ως ηθοποιός στις παραστάσεις «Φαύστα», «Καπετάν Μιχάλης» και «Αδερφοφάδες» του Δ.Σ.Η. και τη μουσική στα «Καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» και «Ξημερώνει στις κερασιές» του ΑΠΛΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Είναι παντρεμένος με τη Στέλλα Παλαιολόγου, με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη.

Γιώργος Μανδαλάκης

Γεννήθηκε την 1η του Μάη του 1956. Έχει τρεις κόρες, τη Σοφία, τη Στέλλα και την Εμμανουέλα.

Τελείωσε το 1974 το γυμνάσιο της Καλλιθέας (Αθήνα) και πέρασε στο Μαθηματικό Πάτρας το 1974.

Από το 1982 ασχολείται με την εκπαίδευση στο χώρο των φροντιστηρίων του Ηρακλείου.

Το 1989 ίδρυσε με τον Γρηγόρη Κυριακάκη, Μαθηματικό, τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» προσφέροντας στους μαθητές του Ηρακλείου. Πολλοί επιστήμονες, που ζουν σήμερα στο Ηράκλειο υπήρξαν μαθητές των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ», αλλά και προσωπικοί του μαθητές.

Στόχος του, η προσέγγιση του Δήμου στους νέους του Ηρακλείου, ώστε να έρθουν στα κέντρα αποφάσεων και να γίνουν «Ενεργοί Πολίτες».

Μανώλης Μανουσάκης

Αγρότης, βιοκαλλιεργητής, μελισσοκόμος, συνδικαλιστής, συνεταιριστής. Μέλημα του η οικολογία, τα κοινωνικά προβλήματα, ο πρωτογενής τομέας, τα συμφέροντα των αγροτών και η εκπροσώπηση τους στα κέντρα των αποφάσεων.

Σταύρος Μάντζαρης

Γεννήθηκε στην Λήμνο το 1962. Το 1974 μετακομίζει οικογενειακώς στο Ηράκλειο. Είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πειραιά ( Διοίκηση Επιχειρήσεων). Εργάζεται σαν Λογιστής – Φοροτεχνικός. Έγγαμος.

Εύα Μαράκη

Γεννήθηκε το έτος 1964 στο Τυμπάκι Ηρακλείου. Αποφοίτησε το έτος 1987 από το Νομικό Τμήμα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το έτος 1989 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και μάχιμη δικηγόρος μέχρι και σήμερα. Από την 1η-5- 2007 ως την 1η-8-2013 εργάστηκε ως έμμισθη νομική σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κοτσιφάκη και έχουν δύο αγόρια.

Μαρία Μαρή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο Ηρακλείου. Πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υποψήφια Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού, υπάλληλος της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους.

Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και από το διάστημα 2011-2014 Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κρήτης.

Ασχολήθηκε με τα κοινά ως Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 2ο Ανατολικό Διαμέρισμα και ως Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής που διαμένει, τη Φιλοθέη.

Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Αλέξανδρο Ανδρουλιδάκη και έχουν δύο γιους το Γιάννη και το Γιώργη.

Σήμερα, περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ, ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη στη Μαρία Νεφέλη «ΑΠΟ ΜΑΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ», μας παρακινεί να τη διεκδικήσουμε την ΑΝΟΙΞΗ αυτή και με τη δική σας στήριξη να τη φέρουμε στο προσκήνιο της ζωής μας.

Σωτήρης Ματσάνης

Ο Ματσάνης Σωτήρης είναι φαρμακοποιός. Ως μέλος του Συνασπισμού και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες δημιουργίας αυτοδιοικητικών κινήσεων της Αριστεράς, με στόχο την χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον καθεστωτικό κομματικό εναγκαλισμό και την ανατροπή δημαρχοκεντρικών αντιλήψεων και αδιαφανών λειτουργιών στον Δήμο Ηρακλείου.

«Αυτές οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές. Θα συγκρουστούν: Από την μια, εκείνοι που συναίνεσαν και εφάρμοσαν πολιτικές ξεπουλήματος της χώρας, που αντιμετωπίζουν τα δημόσια αγαθά, ως ευκαιρία για μπίζνες,

Και από την άλλη εκείνοι που δίνουν την μάχη επιβίωσης για τους ίδιους αλλά και την χώρα.

Εγώ, Εσύ, Εμείς… μαζί μπορούμε.»

Μαρία Μεντιδάκη – Στεφάνου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι παντρεμένη με τον Χαράλαμπο Στεφάνου, με τον οποίο έχουν δύο γιούς.

Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Τμήμα «Αστικής και Περιφεριακής Ανάπτυξης», και πτυχιούχος ΚΑΤΕΕ τμήμα «Στελεχών Επιχειρήσεων».

Υπηρέτησε στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Διατέλεσε αναπληρώτρια προϊσταμένη στη Δ/νση πολιτικού προσωπικού του 401 ΓΣΝΑ, και προϊσταμένη στο Γραφείο πολιτικού προσωπικού της ΣΕΑΠ.

Γρηγόριος Μουλακάκης

Ο Γρηγόριος Μουλακάκης γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1978 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Μουλακάκης και η Μαρία Τσαχάκη. Είναι απόφοιτος του 2ου ΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, κατέχει πτυχίο της Αγγλικής Γλώσσας και γνώστης χειρισμού προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκινά ως εργοδηγός σε κατασκευαστική εταιρία από το 1995 έως το 1997. Απολύθηκε από το στρατό το 1998 και κατόπιν εργάστηκε ως υπεύθυνος παραγωγής σε εργοστάσιο τροφίμων. Από το 2002 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στις μεταφορές (αυτοκινητιστής) και είναι συντονιστής σε ιατρικά συνέδρια. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τον αθλητισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου και τις ελεύθερες ώρες του τις αφιερώνει στο ψάρεμα.

Ελένη Μπεζιρτζόγλου

Η Ελένη Μπεζιρτζόγλου του Χρήστου γεννήθηκε στους Κουνάβους Ηρακλείου. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης(τομέας Ιστορίας).

Από το 1986 υπηρετεί ως φιλόλογος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Γερμανία (Αμβούργο, Μόναχο). Διδάσκει στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου από το 2004. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Πρινιωτάκη και έχει 3 παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά. Από φοιτήτρια μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται σε κόμματα και οργανώσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Μαρία Μπενετάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Σπούδασε αισθητική και δούλεψε αρκετά χρόνια ως φαρμακοϋπάλληλος. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Έχει εκθέσει σε ομαδικές εκθέσεις, στη Νάπολη, στο Πράτο, στη Φλωρεντία και στη Θεσσαλονίκη. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο και το ραδιόφωνο. Εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός.

Κατερίνα Μπιτζαράκη Καλαφάτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Ηρακλείου. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και απέκτησε τον τίτλο της Παιδοψυχιατρικής ειδικότητας. Εργάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ηρακλείου του Βενιζελείου –Πανανείου Γ.Ν.Η. σε θέση δ/ντριας ΕΣΥ. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας- Ενωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων. Μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου. Συνεργάτης του Κοινωνικού Ιατρείου. Μέλος του Δικτύου Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Είναι παντρεμένη με τον Μανώλη Καλαφάτη, γεωπόνο, και έχει δύο παιδιά τον Νικηφόρο και την Ελένη.

Κώστας Μπουμπάκης

Ήταν Γραμματέας-Διευθυντής (2007-2009) του Δ.Σ της Π.Ο.Α Ατσαλένιου και Ταμίας Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβάδου(2010-2012).

Μέλος Δ.Σ του 5ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου.

Είναι Επιχειρηματίας στον τομέα της Παραγωγής Θωρακισμένων Πορτών.

Γιάννης Νεονάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Μεταπτυχιακές σπουδές στο New Jersey Institute of Technology στις Η.Π.Α. (Master of Science στον Σχεδιασμό Αρχιτεκτονικών Έργων Υποδομής & Πολεοδομίας). Έχει διδάξει Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας στο New Jersey Institute of Technology, σε Σεμινάρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου και διδάσκει στο Τ.Ε.Ι Κρήτης από το 2004 έως σήμερα. Από το 1984 διατηρεί Γραφείο Μελετών Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων στο Ηράκλειο. Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (Α.Ι.Α), έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, του Δ.Σ. της Συνεργατικής Μηχανικών & Αρχιτεκτόνων, της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Νομαρχίας Ηρακλείου (1989-91), της επιτροπής Πολεοδομικής και Οικιστικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου (2004-08). Επίσης υπήρξε Επιστημονικός Σύμβουλος του Δήμου Μοιρών σε θέματα Πολεοδομίας και Υποδομών.

Γιάννης Νιάρχος

Γεννήθηκε, το 1952, στους Κρουνούς Ολυμπίας του Ν. Ηλείας. Από το 1979 ζει στο Ηράκλειο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρία, σαν ιατρικός επισκέπτης, για 12 χρόνια. Για 22 χρόνια, διετέλεσε διευθυντής υποκαταστήματος μεγάλης εταιρίας τροφίμων.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Γιάννης Νιράκης

Γεννήθηκε στην Τύλισσο Ηρακλείου. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγέλια Μπογοσιάν, οδοντίατρο του ΠΑΓΝΗ και έχουν δυο κόρες την Μαρία, εικαστικό και την Μέλινα, φοιτήτρια ψυχολογίας.

Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπευτής και είναι πιστοποιημένος από το ΙΜS στην διοίκηση πωλήσεων.

Μαθητής κατά την περίοδο της χούντας το 1971, οργανώνεται στην ΚΝΕ. Μετά την πτώση της χούντας δραστηριοποιείται στο σπουδαστικό κίνημα, ιδρύοντας το σύλλογο της σχολής και την Ένωση Σπουδαστών Ελλάδας, της οποίας είναι μέλος του Κεντρικού Συμβούλιου. Για δέκα χρόνια είναι μέλος της ηγεσίας της ΚΝΕ. Το 1986-91 ήταν Γραμματέας του ΚΚΕ στο νόμο Ηρακλείου και υπεύθυνος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Το 1991 αποχωρεί από το ΚΚΕ διαφωνώντας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Παρέμεινε ανέντακτος αριστερός έως το 2008 οπότε και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του ΣΥΦΑΚ και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου φαρμακοϋπαλλήλων. Ως το 2012 εργάστηκε ως ιατρικός επισκέπτης. Σήμερα εργάζεται στον τομέα των παραφαρμάκων με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Μαρία Οικονομάκη

Η Οικονομάκη Μαρία γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου, μεγάλωσε στη Γερμανία και αποφοίτησε από το ελληνικό Λύκειο της Νυρεμβέργης. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Από το έτος 1989 εργάζεται ως Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και από το 1990 έως το 1999 ήταν Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Γερμανικής Γλώσσας στο Ηράκλειο και προωθούσε το ελληνικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας “PALSO”. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ο.I.K.Ξ.Γ. Ηρακλείου.

Από το 1996 είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., μέλος του Δ.Σ. και της Τοπικής Επιτροπής.

Από το 1999 εργάζεται ως Καθηγήτρια στη Δ/βάθμια Εκπ/ση.

Παρακολούθησε σεμινάρια στη Γερμανία και Ισλανδία με θέματα: «Ρατσισμός, Μετανάστευση, Κοινωνικός Αποκλεισμός και Διακρίσεις». Ευαισθητοποίησε τους μαθητές της πάνω σε αυτά τα θέματα και υλοποίησε προγράμματα με κεντρικό άξονα το Ρατσισμό και τη Μετανάστευση.

Παρακολούθησε επί 4 έτη μαθήματα θεάτρου στο «Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης» της ηθοποιού Μαρίας Σαριτσάμη και είναι μέλος της ΘΟΚΝΗ.

Είναι Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Κοσμάς Παξινός

Ετών 58, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό ΙΚΥ στο ΕΜΠ. Παντρεμένος με την Κορίνα Βαφειάδου (ηθοποιό, θεατρολόγο Μ.Phil.), με την οποία έχει τρία παιδιά. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος για τέσσερις δεκαετίες της Ανανεωτικής Αριστεράς (ΚΚΕ εσωτ., ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ) και του Οικολογικού Κινήματος (Δράμα, Greenpeace, ΡΟΚΗ, ΟΠΗ). Καθηγητή στο ΤΕΙ Κρήτης, στα Οικονομικά για Μηχανολόγους. Πήρε τη 2η θέση στο Euromanagement Games το 1993. Υπήρξε μέλος του ΔΣ Καθηγητών ΤΕΙ επί 6 έτη και αντιπρόσωπος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Επίσης υπήρξε Γραμματέας του συλλόγου «Ποσειδώνιος Πόρος».

Ευαγγελία Καναβάκη – Παπαδάκη

Γεννήθηκε το 1964 με καταγωγή από Ν. Λασιθίου (Σητεία, Ιεράπετρα). Κατοικεί στο Ηράκλειο. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Παπαδάκη Συνταξιούχο ΙΚΑ και έχουν δύο παιδιά.

Είναι πτυχιούχος Νοσηλευτικής Σχολής κι έχει εργαστεί πάρα πολλά χρόνια στο χώρο της Υγείας. Τα πρώτα ξεκινήματα στην εργασία ήταν στον Τουριστικό Τομέα όπου εκλέχθηκα μου Αντιπρόεδρος στο σωματείο Ξενοδ/λων. Συνετέλεσε στην Ιδρυση του Αθλητικού Γυμνασίου Ηρακλείου ως Γραμματέας του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων το 1994-1996. Το μεράκι του συνδικαλισμού δεν σταμάτησε στο χώρο της Υγείας και το 2006 ενταχθήκαμε στο Πανελλήνιο συνδικάτο αποκλειστικών Νοσοκόμων όπου εκλέχθηκε ως Πρόεδρος Ηρακλείου. Το 2012 μπαίνει δυναμικά στην πολιτική και στις εθνικές εκλογές κατέβηκε ως Υποψήφια βουλευτής στο Ν. Ηρακλείου με την Δημοκρατική Αριστερά.

«Συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια με τους Ενεργούς Πολίτες, με θέληση, με ψηλά το κεφάλι, με όραμα και ελπίδα για το μέλλον της πόλης μας».

Σπυριδούλα Παπαδάκη – Τουτουδάκη

Γεννήθηκε στα Ανώγεια από γονείς δασκάλους και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένη με τον Παπαδάκη Γιώργη, φαρμακοποιό και έχουν αποκτήσει έναν γιο. Εργάζεται σαν Φαρμακοποιός ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Από το 1982 συνδέεται με το μουσικό συγκρότημα Λαβύρινθος συμμετέχοντας σε δισκογραφία και συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ασχολείται με τα του Δήμου πρώτη φορά με την Δημοτική Κίνηση « Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη»

Τα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης συμμετέχει σαν εθελόντρια φαρμακοποιός στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης.

Βασίλης Παπαδάκης

Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην πόλη του Ηρακλείου. Έκανε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ της Αγγλίας και συνέχισε για διδακτορικό στην Οικονομική Θεωρία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε όλη την διάρκεια των σπουδών του έδρασε πολιτικά μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα όργανα τους και κινηματικά μέσα από τους τοπικούς αγώνες γειτονιάς. Υπήρξε ενεργό μέλος της Ανοιχτής Πόλης της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα από το 2008-2012.

Μανώλης Παπαδάκης

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στα Σταυράκια Ηρακλείου. Κατοικεί μόνιμα στη Φοινικιά. Μαθήτευσε στα Σταυράκια και στο Γυμνάσιο & Λύκειο Δειλινών.

Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπηρέτησε ως αγροτικός Ιατρός στο ΚΥ Καστελλίου, και κατόπιν Υπηρέτησε την Στρατιωτική του Θητεία.

Υπηρέτησε στο Β.Π.Γ.Ηρακλείου (2002 -2009) και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Καρδιολογίας το 2010. Επίσης, εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Ιατρικής του Π. Κρήτης με αντικείμενο στην Μοριακή Ογκολογία.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως Ιδιώτης Καρδιολόγος στο Ηράκλειο, ενώ είναι και Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής CRETA INTERCLINIC, με κύριο αντικείμενο την Υπερηχοκαρδιογραφία.

Είναι παντρεμένος με την Βιολόγο Δέσποινα Δοκιανάκη, μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και έχει δυο γιους.

Μάνος Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε το 1981 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής στο Ρέθυμνο. Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου. Εργάστηκε σαν ηχολήπτης-μηχανικός ήχου στο Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής, καθώς και στο Sierra Studios, όπου μεταξύ άλλων εργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Νίκο Κυπουργό, την Σαβίνα Γιαννάτου, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων καθως και στην διάσωση σπάνιων ηχογραφήσεων από το αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη. Από το 2005 επιστρέφει στο Ηράκλειο, όπου εργάζεται στο Lido Soccer σαν υπεύθυνος marketing και δημοσίων σχέσεων, ενώ είναι αντιπρόεδρος του ερασιτεχνικού σωματείου Α.Σ. Λίντο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Τουρκικά.

Γιάννης Παπαχατζάκης

Κατάγεται από την Γέργερη και μένει μόνιμα στον Πόρο. Είναι παντρεμένος από τον Αγ.Συλλα και είναι πατέρας δυο παιδιών. Σπούδασε χημικός και εργάζεται ως ιατρικός επισκέπτης την τελευταία 20ετια.

Από μαθητής ήταν ενταγμένος στην αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα με ενεργό συμμετοχή στο σύλλογο Ιατρικών Επισκεπτών και την Λαϊκή Επιτροπή Πόρου. Ασχολείται ενεργά εδώ και δέκα χρονιά με το κίνημα του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου και την τελευταία πενταετία ως αντιπρόεδρος στους συλλόγους 1ου Γυμνάσιου & 1ου Λυκείου (Καπετανάκειου). Έχει συνεχή παρουσία στους αγώνες για την επίλυση του κτιριακού, και την δημόσια εκπαίδευση. Πιστεύει ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης & της ανεργίας, η κοινωνική αλληλεγγύη , η υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών (νερό, δημόσιοι χώροι) και η ανάδειξη του πολιτισμού σε όλες τις καθημερινές του εκφράσεις ,η διαφάνεια, ο σεβασμός και η ενεργός συμμέτοχη του πολίτη είναι οι ουσιαστικές δεσμεύσεις των “Ενεργών Πολιτών” που θα κάνουν το Ηράκλειο “Ανθρώπινη πόλη”.

Γιάννης Παυλιδάκης

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955. Παντρεμένος με τη Μαρία Μαυρομανωλάκη και έχουν δυο γιους το Μανόλη και το Βασίλη .Συνταξιούχος του ΟΤΕ.Διατέλεσε εκλεγμένος συνδικαλιστής στο σωματείο του και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ , πρόεδρος στους Συλλόγους Γονέων του 20ου Δημοτικού Σχολείου και 8ου Λυκείου Ηρακλείου .Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ Ιωάννη και του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ και κατά διαστήματα στα Δ.Σ.

Σήμερα είναι Συντονιστής της Ν.Ε. του Ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κωνσταντίνος – Τάκης Περάκης

Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει ένα γιο 33 ετών που ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στην A.K.T.O. Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και Γραφικές Tέχνες. Tο 1990 παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα χαρακτικής στη SCUOLA INTERNAZIONALE INCISORI της Ρώμης.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 6 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές.

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου καλλιτεχνών Ηρακλείου. Είναι πρόεδρος του ΔΣ σωματείου φίλων Πινακοθήκης Βιάννου.

Ιωάννης Περιστέρης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Φοίτησε στο 11ο Δημοτικό σχολείο στη Χρυσοπηγή και στο Καπετανάκειο στο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής στη σχολή Θετικών. Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για μια δεκαετία έζησε στη Γαλλία, στο Παρίσι, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, κάτοχος D.E.A στην «Επιστημολογία και Ιστορία των θετικών Επιστημών και των Επιστημονικών θεσμών» στο Πανεπιστήμιο Denis Diderot (Paris 7), και παράλληλα εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης.

Από την επιστροφή του μέχρι και σήμερα εργάζεται στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση (αναπληρωτής, σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ενισχυτική διδασκαλία).

Συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα μέσα από τους συλλόγους Γονέων. Έχει διατελέσει πρόεδρος στο σύλλογο γονέων του 17ου νηπιαγωγείου, του 54ου δημοτικού σχολείου και του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Κατερίνα Σαββάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Α΄ΤΕΛ Ηρακλείου (τμήμα Παραϊατρικών Επαγγελμάτων) και εισήχθη στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε ως βοηθός λογιστή στις εταιρίες CALSBERG A.E., ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., FOOD PLUS ΑΕΒΕ, ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΑΗΣ και σαν λογίστρια στην LOUIS SBARRO Α.Ε. .

Είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων και διακοσμητικών εσωτερικού χώρου και από το 2005 έως το 2012 είχε κατάστημα στο οποίο διέθετε και τις δημιουργίες της.

Από το 2012 είναι άνεργη. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη κινηματική δράση, υπήρξε μέλος των Πολιτών κατά του Χρέους. Είναι μέλος της Συνέλευσης Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου-Θερίσσου και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Πολυχρόνης Σαπουντζάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1981 όπου και μεγάλωσε .Είναι απόφοιτος της ανώτερης δραματικής σχολής θεάτρου Γ. Θεοδωσιάδη .Ασχολείται ενεργά με την τέχνη από το 2002.Έχει δουλέψει στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον Σταύρο Ξαρχάκο σε μουσική σκηνή.

Αντώνης Σκοκάκης

Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα το 1961. Σπούδασε Παιδαγωγικές και Πολιτικές Επιστήμες και υπηρετεί ως δάσκαλος στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Είναι ενεργό μέλος του Διδασκαλικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Γιώργος Σκουλάς

Γεννήθηκε στο χωριό Ρουκάνι –Τεμένους και κατοικεί στο Ηράκλειο. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Νταγιαντά, έμπορο Γυναίκειων ρούχων και έχει δυο κόρες, την Ελευθερία, η οποία εργάζεται ως Φιλόλογος και την Άννα, η οποία εργάζεται ως Οικονομολόγος στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Εργάστηκε ως διοικητικός Υπάλληλος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά τα έτη 1985-2012 (στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Ηρακλείου), νυν Συνταξιούχος . Οινοπαραγωγός & Μέτοχος στο Εστιατόριο «ΜΕΡΑΣΤΡΙ»

Τα έτη 2001-2012 διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικού & Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατ. Κρήτης (Ως Γραμματέας και Ταμίας από 2003 έως 2006). Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στο προσωρινό Δ.Σ του Πανελλήνιου Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Εθελοντισμός: Ανθρώπινα δικαιώματα – Διεθνή Αμνηστία ( 5 χρόνια συντονιστής της Ομάδας 17)

Είναι μέλος στον Πολιτιστικό σύλλογο Ροκανίου (πρόεδρος Συλλόγου από το 1997 έως 2005), μέλος στο Πεζοπορικό σύλλογο Ηρακλείου και μέλος στον αγροτικό συνεταιρισμό.

Στέλεχος της Κ.Ν.Ε & Κ.Κ.Ε την δεκαετία του 70 & 80, Μέλος του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , Μέλος της Γραμματείας (1992-1998) την περίοδο της προεδρίας του Ν. Κωνσταντόπουλου. Σήμερα, Μέλος του συντονιστικού της Ο.Μ ΚΕΝΤΡΟΥ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ .

Υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος στις πρώτες αιρετές εκλογές το 1994 με τον Γιάννη Γαρεφαλάκη σε συνεργασία με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου το 2002 με το Συνδυασμό «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Τεμένους με δήμαρχο τον Γιώργο Βιτώρο το 2006-2010 (Παράλληλα Μέλος της Δημαρχιακής επιτροπής, Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού, Μέλος του Δ.Σ ΧΥΤΑ της διαδημοτικής τότε συνεργασίας Δήμων Τεμένους, Αρχανών, Ν. Καζαντζάκη).

Γιώργος Σπυριδάκης

Γεννήθηκε το 1975 και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου. Έχοντας ολοκληρώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν. Κρήτης, τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τα τελευταία τέσσερα στο 11ο Δ.Σ. (Χρυσοπηγή Πόρος). Είναι, επίσης, πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία της Τέχνης από το Α.Π.Θ.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Ι.Τ.Ε. και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ενεργό μέλος τους αντιφασιστικού κινήματος της πόλης, τα τελευταία 10 χρόνια έχει εμπλακεί στις περισσότερες μεγάλες τοπικές και περιφερειακές μάχες για την παιδεία, το περιβάλλον, τους δημόσιους χώρους, την πολιτιστική κληρονομιά, απ’ όπου προέκυψε η όσμωση με το αξιακό φορτίο της Αριστεράς και η πολιτικοποίηση με το χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμβάλει στη δημιουργία και στη δράση της Συνέλευσης Πολιτών Μασταμπά – Ατσαλένιου – Θερίσου.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη μουσική, την πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία & το τρέξιμο στο βουνό και την αστική καλλιέργεια. Είναι παντρεμένος με τη Ρένα Χαμέτη και έχουν δύο παιδιά.

Στέλιος Σταματεράκης

Γεννήθηκε το 1973 στο Ρέθυμνο. Κατάγεται από τα Ακούμια του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΑΣΟΕΕ). Την περίοδο 2000-2005 εργάστηκε σε Βιομηχανικές – Χαλυβουργικές και Τεχνικές – Κατασκευαστικές εταιρείες στον Ασπρόπυργο Αττικής ως Οικονομολόγος-Λογιστής και ειδικεύτηκε κυρίως σε Εργατικά-Ασφαλιστικά Θέματα, Εργασιακές Σχέσεις, Αξιολόγηση & Εκπαίδευση Προσωπικού, Διοίκηση Προσωπικού. Το 2006 επέστρεψε στην Κρήτη, εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο, παντρεύτηκε την Γεωργία Καλαφατάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Στο Ηράκλειο επαγγελματικά απασχολήθηκε ως Λογιστής-Υπεύθυνος Προσωπικού στον Ξενοδοχειακό –Τουριστικό και τον Αγροτικό Χώρο, και ως Οικονομικός Σύμβουλος σε Κατασκευαστική Εταιρεία. Σήμερα εργάζεται ως Οικονομολόγος – Λογιστής.Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της δημιουργίας ενός ευρύτερου αριστερού-προοδευτικού πολιτικού χώρου ικανού να αντισταθεί, να σχεδιάσει, να δημιουργήσει, να ανατρέψει, και τελικά να αναλάβει την οργάνωση και διοίκηση της κοινωνίας μας σύμφωνα με τις αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας.

Άννα Τζανή

Σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Ουλτρέχτης (MSc in Drug Innovation, Utrecht University). Είναι ιδιοκτήτρια φαρμακείου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Εμμανουήλ Τζαννίνης

Γεννήθηκε στην Νάξο το 1952 και από το 1983 ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού στο Ηράκλειο ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι μέλος της αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε Ανατολικής Κρήτης με την Α.Μ.Α.Κ.

Είναι παντρεμένος με την Φαρμακοποιό Αθητάκη Κατερίνα και έχει ένα γιό φοιτητή Ιατρικής.

Χαρούλα-Ρούλα Τσαρλαμπά-Πετούση

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Πετούση, ελεύθερο επαγγελματία (ψυκτικό) και με ένα γιο τον Φίλιππο που είναι φοιτητής. Για 15 περίπου χρόνια παρέχει δυναμικά Κοινωνική και Εθελοντική προσφορά στο Σύνδεσμο Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου με αρμοδιότητες στον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού καθώς και στην προσπάθεια για την ίδρυση «Σπίτι των Αγγέλων» όπου θα φιλοξενεί εγκαταλελειμμένα παιδιά από 0-6 ετών. Είναι δωρήτρια οργάνων (Εθνικός Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων).Στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας και εκλεγμένο μέλος στην Κεντρική Επιτροπή εκπροσωπώντας τον Ν. Ηρακλείου. Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

«Με δεδομένη την αγάπη μου για την πόλη που έχω γεννηθεί, το Ηράκλειο, διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Δεσμεύομαι να παλέψω για το καλό των συμπολιτών μου.»

Γεώργιος Φανιουδάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969 με καταγωγή από τις Αρχάνες. Αποφοίτησε από το 12ο Δημ.Σχολείο, το Γυμνάσιο της Εμπορικής Σχολής και το 5ο Λύκειο Ηρακλείου. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Βρέντζου τ. Παντελή και έχουν τρία παιδιά, την Ελευθερία, το Νικόλα και το Παντελή. Είναι εργολάβος οικοδομών.

Αντώνης Φραγκιαδάκης

Γεννήθηκε 1-1-1956 στις Κάτω Ασίτες με καταγωγή από Κάτω Ασίτες από μητέρα του Ελευθερία Αντωνακάκη και τη Γέργερη από πατέρα του Στρατή, δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με έδρα του και ορμητήριο το Ηράκλειο.

Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Κρήτες καλλιτέχνες, με έντονη δραστηριότητα και καταλυτική παρουσία στα μουσικά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρητικής παράδοση, δημιουργώντας με το Λαούτο του επιτυχίες που έχουν αφήσει σφραγίδες στην Κρητική Μουσική παράδοση.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Κρητικης Μουσικής (Σκορδαλό, Μουντάκη, Ψαραντώνη, Γαργανουράκη, Σκουλά, Παπαδάκη κ.α) και έχει δημιουργήσει ανεξίτηλα μουσικά στίγματα, χιλιοτραγουδισμένα σε όλη την Ελλάδα, όπως «Πάντα Θλιμμένη Χαραυγή», «Έσβησε ο Αέρας το κερί», «Δεν έχει η Αγάπη Σύνορα» και πολλά ακόμη.

Όραμα και στόχος του είναι να συμβάλλει και να προάγει, στα πλαίσια του δυνατού και με την αρωγή των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην πολιτιστική, πνευματική, και κοινωνική κουλτούρα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του Δήμου Ηρακλείου.

Γιώργος Φραντζέσκος

Γεννημένος στην Αθήνα το 1959. Έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Εργάζεται στο ΠΑΓΝΗ από το 1989( Διευθυντής ΕΣΥ Αναισθησιολογίας και στο Ιατρείο Χρόνιου Πόνου) με μετεκπαιδεύσεις σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εκπρόσωπος των γιατρών ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ στην 3μελή επιτροπή του νοσοκομείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου για μία θητεία. Τώρα μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Γεώργιος Χαμηλάκης

Κατάγεται από τη Ζάκρο Σητείας, ζει και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο πλέον της εικοσιπενταετίας. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ – ΟΑΕΔ στη θέση του Αν/τη Δ/ντη. Πρόεδρος επί σειρά ετών του ΣΕΛ – ΟΑΕΔ και Αν/τής Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ. Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΡΩΝΗ ΜΑΓΑΡΑ». Ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Δήμου Ιτάνου» με σκοπό τη σωτηρία των εκτάσεων και την αποφυγή της οικολογικής καταστροφής από το έργο έκτρωμα της μονής Τοπλού. Μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα, ενάντια στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ως ενεργός πολίτης, προσπαθεί να συμβάλει στη Δημοτική Κίνηση, πιστεύοντας στις από κοινού κινητοποιήσεις.

«Εκείνοι που δεν συμμετέχουν και απλά αναθέτουν, μετατρέπονται σε παθητικούς δέκτες μιας πολιτικής που στο τέλος εναντιώνεται στα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους, εκείνοι δε που αναλαμβάνουν μια τέτοια ανάθεση, μεταλλάσσονται και στη συνέχεια διαφθείρονται.

Μόνο με αριστερή πολιτική μπορούμε να διαφυλάξουμε κάθε κοινωνικό αγαθό. Νερό και Ενέργεια για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της κερδοφορίας!»

Δημήτρης Χάμψας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος της Μαρίας Χρηστάκη και του Διονύση Χάμψα. Σπούδασε στην Ιατρική Κρήτης, δούλεψε σαν αγροτικός γιατρός στο Αμάρι Ρεθύμνου ως ειδικευόμενος της παιδιατρικής στης Σητεία. Τους τελευταίους μήνες εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στην ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, στους αγώνες για την υπεράσπιση της υγείας καθώς και σε κινήματα πόλης και υπεράσπισης του περιβάλλοντος. Συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανθρώπινη Πόλη το 2010.Ανήκει σε μια γενιά που της στερούν το δικαίωμα να ζήσει στον τόπο της, που της στερούν το μέλλον. Στην πόλη μας αυτή η νεολαία καλείται να ανακαλύψει το δικό της χώρο, να δώσει τους δικούς της αγώνες, να βρει τις δικές της αξίες.

Ελπινίκη Χατζηδάκη

Κατάγεται από την Πόμπια, σύζυγος του Αναγνωστάκη Σταύρου (έμπορος). Έχει δύο παιδιά, τον Αναγνωστάκη Μύρωνα (διεθνολόγος) και τον Αναγνωστάκη Αναστάσιο (χημικός). Είναι υπεύθυνη της Ομάδας Αγάπης Αγίου Ιωάννη “Κνωσού”, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη και μέλος του Δ.Σ. του Μικρασιάτικου Συλλόγου Καραμπουρνιωτών Άγιος Γεώργιος.

Θεοδόσης Χηνάς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στο Ηράκλειο και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Ηρακλείου «Άγιος Γεώργιος». Έχει έντονη κοινωνική δράση. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Άρης Χιωτέλης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1989. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας. Μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από τα μαθητικά του χρόνια. Συμμετείχε στο Δίκτυο Αυτόνομων Μαθητικών Αριστερών Σχημάτων (Δ.Α.Μ.Α.Σ.) όσο και στα σχήματα της Αριστερής Ενότητας .Ενεργό μέλος του ΕΚΦ και του αντιπολεμικού – αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος. Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές κινητοποιήσεις για τη μη αναθεώρηση του Άρθρου 16, και μετέπειτα σαν φοιτητής στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του 2007. Συμμετείχε στην εξέγερση του Δεκέμβρη και στα κινήματα των πλατειών. Εκλεγμένος επί σειρά ετών στο Δ.Σ της σχολής του. Έχει διατελέσει μέλος του Κ.Σ της Ν. Συνασπισμού. Ήταν υποψήφιος με την Ανθρώπινη Πόλη στις προηγούμενες εκλογές. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο. Είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εκλογική Περιφέρεια Γοργολαΐνη

Δημήτριος Γουρνιανάκης

Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Κατάγετε από το Πενταμόδι της δημοτικής ενότητας Γοργολαΐνη και έχει ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού. Σπούδασε στο ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα Πολιτικών και Δομικών Έργων. Ετερόαπασχολείτε ως εποχικός εργαζόμενος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας πτήσεων.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων Ηρακλείου, που ιδρύθηκε τον πρώτο χρόνου της μνημονιακής περιόδου με σκοπό την αλληλεγγύη, σαν ανάχωμα στη φτωχοποίησης του λαού. Είναι εκλεγμένο μέλος της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 είχε δώσει το παρόν στη διπλή εκλογική μάχη σαν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εκλογική Περιφέρεια Νέας Αλικαρνασσού

Αντώνης Καρλής

Γεννήθηκε το 1944 στην Φανερωμένη. Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Γιαννακάκη και έχουν δυο παιδιά, το Γιώργο και την Κατίνα. Κατοικεί στην Αλικαρνασσό. Είναι συνταξιούχος οικοδόμος.

Εμμανουήλ (Βαρδής) Μαραγκουδάκης

Γεννήθηκε στο Μυξόρουμα Ρεθύμνου το 1959. Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο το 1977.

Μέλος της ΚΝΕ από το 1974 και του ΚΚΕ από το 1978, συμμετείχε στους δημοκρατικούς αγώνες της μεταπολίτευσης. Από την ίδρυση του ΣΥΝ είναι μέλος του και συμμετέχει ενεργά στην Οργ. Ηρακλείου. Συνδικαλιστής στο χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών. Υπήρξε μέλος της Διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ, της Διοίκησης Γεν. Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Ηρακλείου, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) και τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών.

Αντώνιος Ραυτόπουλος

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1991 στο Ηράκλειο. Ζει στην Ν. Αλικαρνασσό. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού και στο Γενικό Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού. Σπουδαστής στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, στο Ρέθυμνο. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ από το 2010. Μέλος του ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου του Τμήματός του και Πρόεδρος του Συλλόγου κατά το έτος 2013-14. Ιδρυτικό μέλος της Ο.Μ. της Ν. ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΙ Ρεθύμου. Έδρασε ενεργά στο κίνημα τον Δεκέμβρη του ‘08, στους αγώνες για το δημόσιο πανεπιστήμιο, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους/ες κα στον καθημερινό αγώνα ενάντια των μνημονίων και της ανεργίας, στον καθημερινό αγώνα για αξιοπρέπεια και δημοκρατία.

Χαρίτος Σταμάτιος του Φώτιου

Γεννήθηκε το 1968 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και τελείωσε τις σπουδές του στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση. Ακολούθως φοίτησε στη Σχολή Στοματολογίας στο Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο Φιλιππούπολης. Το ακαδημαϊκό έτος 1992 αποφοίτησε με ειδικότητα Στοματολόγος. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ακίνητη Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία όπου υπηρέτησε ως χειρουργός οδοντίατρος. Από 1/11/1995 ιδρύει και λειτουργεί οδοντιατρείο στην περιφέρεια του οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου. Διατελεί Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου από το 2008 έως και σήμερα.

 

Εκλογική Περιφέρεια Παλλιανής

Γεώργιος Παπαδάκης 

Γεννήθηκε στο Βενεράτο, απ όπου κατάγεται και η οικογένεια του. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1990-1996) στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός ενώ από το 2006 διατηρεί μαζί με συναδέλφους Τεχνικό Γραφείο με την επωνυμία «Τετρακτύς Μελετητική», που ασχολείται με Μελέτες και Επιβλέψεις Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών, ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Μεγάλη του αγάπη είναι το χωριό του και ο Ο.Φ.Η.. Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

 

Εκλογική Περιφέρεια Τεμένους

Μύρων Ξυδάκης

Γεννήθηκε στον Προφήτη Ηλία Τεμένους όπου και μεγάλωσε. Γιός του Λευτέρη Ξυδάκη και της Μαρίνας Καραγιωργάκη από τις Κάτω Ασίτες. Είναι 30 ετών, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εργάζεται σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.

Σαν φοιτητής είχε ενεργή συμμετοχή στο αντιπολεμικό κίνημα του 2003 καθώς και στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας την περίοδο 2006-2007.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός για ανατροπή των μνημονίων και το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για την χώρα με δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.