Εκτός ημερησίας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η πρόταση των Ενεργών Πολιτών για το ακίνητο Φάρος

Εκτός ημερησίας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η πρόταση των Ενεργών Πολιτών για το ακίνητο Φάρος

Την πρόταση  των  Ενεργών Πολιτών , που κατατέθηκε  στο Δήμο  στις 18-1-2018, για αξιοποίηση του  Δημοτικού  ακινήτου  «Φάρος»,  στη Νέα Αλικαρνασσό ,  συζητά  εκτός ημερησίας διατάξεως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  στην σημερινή του συνεδρίαση  (9-1-2109).

Χρειάστηκε  ένας ολόκληρος χρόνος  , και νέα παρέμβαση  των Ενεργών Πολιτών με άρθρο στις 29/11/2018,  για να αντιληφθεί  η Δημοτική Αρχή, την δυνατότητα αξιοποίησης πόρων από το Φιλόδημος 1  και να υιοθετήσει την  πρόταση μας  για αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Σήμερα, αν όλα γινόταν στην ώρα τους , θα μπορούσαμε να έχουμε την έγκριση χρηματοδότησης  και να είχαν ήδη  ξεκινήσει οι διαδικασίες αξιοποίησης . Αντί  αυτού  ξεκινάμε από την αρχή με κατάθεση πρότασης……

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της  πρότασης μας της 18/1/2018 για την αξιοποίηση του ακινήτου:

   Ηράκλειο  18   Ιανουαρίου 2018     

ΘΕΜΑ  :  ΚΑΤΑΘΕΣΗ   ΠΡΟΤΑΣΗΣ   ΣΤΟ   ΕΠΑνΕΚ   2014 – 2020  

Κ. Δήμαρχε,

«Σας  είναι  γνωστό  ότι  στις  13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=109&cs=) αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, πρέπει να αφορούν στην υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος των Δήμων των οποίων η πρότερη χρήση και δραστηριότητα έχει εγκαταλειφθεί και που – στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης-θα επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τους αρχικά προβλεπόμενους. Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τις 16.01.2018 και θα είναι ανοικτή έως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της Δράσης.

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το γρηγορότερο δυνατό μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, καθώς η επιχορήγηση είναι 100% και γι αυτό το λόγο προτείνουμε την αξιοποίηση του ακινήτου ΦΑΡΟΣ στην περιοχή της Αλικαρνασσού, η οποία μπορεί να ενταχθεί στην 4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, όπου δύναται να χρησιμοποιηθεί ο χώρος, τόσο για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου, όσο και για δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου (βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, Δημοτικά Ιατρεία, κλπ).  Σας ενημερώνουμε ότι η χρηματοδότηση μπορεί να περιλαμβάνει και χρηματοδοτεί και προπαρασκευαστικές ενέργειες όπως μελέτες ωρίμανσης των σχετικών έργων.

Υλοποιώντας αυτή την πρόταση θα συμβάλετε στην αποκέντρωση των υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση της κοινωνικής προσφοράς στου Δημότες που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα».

 

         Η  Δημοτική ομάδα 

              Ηλίας Λυγερός

               Αρ. Αθανασάκης

              Γιάν.  Καλέμπουμπας

              Μαρ. Καλουδιώτη

              Γεώρ. Μανδαλάκης