Κοινή  πρόταση των Ενεργών Πολιτών με  τις παρατάξεις  Ηράκλειο 3.7.5  και ΣυνΠράξη  Δημοτών Ηράκλειου για τα τέλη κοινοχρήστων  χώρων  έτους 2021

Κοινή πρόταση των Ενεργών Πολιτών με τις παρατάξεις  Ηράκλειο 3.7.5  και ΣυνΠράξη  Δημοτών Ηράκλειου για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων έτους 2021

  Κοινή  πρόταση των  παρατάξεων    

 Ηράκλειο 3.7.5  –   Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες   –   Συν + Πράξη  Δημοτών Ηράκλειου

ΘΕΜΑ  :   Τέλη κοινοχρήστων  χώρων  έτους 2021            

Με  την πρόταση  που καταθέτουμε  σήμερα τόσο στην οικονομική  επιτροπή  όσο και στο Δημοτικό συμβούλιο

Προτείνουμε

  1. Οριζόντια μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων σε ποσοστό 50% για όλες τις ζώνες χρέωσης στο σύνολο του Δήμου. ( και όχι μόνο σε τμήμα του κέντρου)

 

  1. Να ισχύσουν τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων, όπως αυτά περιγράφονται στην 122/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίπτωση που ανασταλεί εκ νέου η λειτουργίας τους μέσα στο 2021, λόγω αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας θα επηρεάσουν πολλαπλά την οικονομία και την κοινωνία τόσο το 2020 όσο και το 2021. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι τόσο η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία όσο και η άμβλυνση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης που αφορούν εκτός των άλλων και την οικονομία.

Με την υιοθέτηση  της πρότασης μας  , ο Δήμος  αποδεικνύει   ότι  στις δύσκολες  συνθήκες  οικονομικής  επιβίωσης  και λειτουργίας  καταστημάτων και επιχειρήσεων  βρίσκεται δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες  ισότιμα,   αναγνωρίζοντας  τις δυσκολίες  που έχουν  επωμιστεί από την υγειονομική και οικονομική κρίση .

 

*Ακολουθεί  αναλυτικά η  πρόταση μας εδώ