Λήψη απόφασης για τους δημόσιους χώρους υγιεινής στην πόλη μας

Λήψη απόφασης για τους δημόσιους χώρους υγιεινής στην πόλη μας

Στον δήμο Ηρακλείου λειτουργούν οι παρακάτω κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής και εξυπηρέτησης δημοτών και επισκεπτών της πόλης.

Στην πλατεία Αγ. Μηνά, στην πλατεία Κορνάρου, στην οδό Θησέως , στο πάρκο Γεωργιάδη , στη πλατεία Κόρακα , στο πάρκο Θεοτοκόπουλου και στην πλατεία 18 άγγλων ( ΟΛΗ).

Η καθαριότητα και λειτουργία των παραπάνω αναφερόμενων χώρων υγιεινής επαφίεται στην προσφορά των ανθρώπων που προσφέρουν υπηρεσίες αναμένοντας την οικονομική στήριξη τους από τους χρήστες των χώρων .

Η οικοδομική κατάσταση και οι συνθήκες λειτουργίας τους , δεν είναι και οι καλύτερες που θα περίμενε κανείς σε μία τουριστική και ευρωπαϊκή πόλη .
Επειδή πολλές φορές στο παρελθόν έχομε απασχοληθεί με το θέμα , το έχομε αναδείξει, αλλά η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής ήταν από ελάχιστη έως μικρή προτείνομε :

  1. Να αποτυπωθούν οι παραπάνω χώροι
  2. Να συνταχθεί μελέτη αναβάθμισης με δυνατότητα χρήσης και από ΑΜΕΑ
  3. Να συνταχθεί προϋπολογισμός έργου
  4. Να εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου και να δημοπρατηθεί
  5. Οι προμήθειες ειδών καθαριότητας να ενταχθούν στις δαπάνες του Δήμου
  6. Να προσληφθούν άτομα για την καθαριότητα και την λειτουργία των Χώρων

Επίσης να γίνει διερεύνηση προσδιορισμού διαθέσιμων χώρων για την δημιουργία και νέων εγκαταστάσεων σε πολυσύχναστους χώρους .

Η διάθεση μεγάλων κονδυλίων ( πρόσφατη απόφαση της Πλειοψηφίας ) για ενοικιάσεις προκατασκευασμένων εγκαταστάσεων , στην ουσία δεν δίνει λύσεις και κοστίζει.