Αθανασάκης Αριστείδης του Αντωνίου

Αθανασάκης Αριστείδης του Αντωνίου

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο πριν 42 χρόνια και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην κεντρική αγορά της πόλης μας, συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε από τον παππού μου, Αριστείδη Κουμπενάκη, και το ιστορικό καφεκοπτείο που εκείνος δημιούργησε το 1929 στην Πλατεία Κορνάρου.

Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης μου δίνει τη δυνατότητα να έχω ιδία αντίληψη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας, αλλά και ο απλός πολίτης. Προβλήματα όπως η ποιότητα και η λειτουργικότητα των δημοτικών έργων, η καθαριότητα, η έλλειψη ελεύθερων χώρων, το κυκλοφοριακό, η ποιότητα και η επάρκεια του νερού, η πρόσβαση στο κέντρο και άλλα.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, εσείς οι συμπολίτες μου, με τιμήσατε με την πρώτη θέση σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον ΗΛΙΑ ΛΥΓΕΡΟ.

Τα χρόνια της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη θέση της αντιπολίτευσης, κινηθήκαμε μακριά από τη μικροπολιτική σκοπιμότητα και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης και των δημοτών και δίχως διάθεση για στείρα κριτική, προχωρήσαμε σε πλειάδα εποικοδομητικών προτάσεων, συμβάλλοντας με βελτιωτικές υποδείξεις στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που κρίναμε ως θετικές και παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα όπου εντοπίζαμε αστοχίες και παραλείψεις. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές όπου η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε, έστω και με καθυστέρηση, δικές μας προτάσεις.

Η θητεία μας στον Δήμο Ηρακλείου ενίσχυσε τη γνώση και την εμπειρία μας για τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας με αποτέλεσμα σήμερα, να είμαστε οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ η μοναδική δημοτική παράταξη με  συγκροτημένο πλάνο, θέση και λειτουργικές προτάσεις για όλα τα ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν το Ηράκλειο.

Σε σχέση με την δική μου παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σεβάστηκα την εμπιστοσύνη  των συμπολιτών μου, δήλωσα παρών στις συνεδριάσεις και προσπάθησα να μεταφέρω στην αίθουσα τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας. Με παρεμβάσεις και προτάσεις φρόντισα να βάλω και εγώ  το λιθαράκι μου στην εξέλιξη του Δήμου μας.

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου, ζητώ ξανά τη στήριξή σας προς την παράταξη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, τον υποψήφιο Δήμαρχο ΗΛΙΑ ΛΥΓΕΡΟ και προς το πρόσωπό μου. Με την ελπίδα να αποκτήσει η πόλη μας μια Δημοτική Αρχή με συγκροτημένο και οραματικό πλάνο για το Ηράκλειο, με εμπεριστατωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για τα χρονίζοντα θέματά του και με ανθρώπους που θα αγωνιστούν ανιδιοτελώς για την καθημερινότητα και το μέλλον του Μεγάλου Κάστρου, μακριά από μικροπολιτικούς τακτικισμούς και άγονη ματαιοδοξία.

 

Γιατί όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο!

 

Κάποιες από τις παρεμβάσεις μου στην δημοτική θητεία 2014-2019

 

Με παρεμβάσεις και προτάσεις φρόντισα να βάλω και εγώ  το λιθαράκι μου στην εξέλιξη του Δήμου μας. Μεταξύ άλλων:

 

  • – Τοποθετήθηκαν, κάδων απορριμμάτων σε σημεία των Ενετικών Τειχών και της Τάφρου.
  • Ανακατασκευάστηκε ο κοινόχρηστος χώρος πλησίον της καφετέριας «Ευκάλυπτος» με νέους πάγκους και αστικό εξοπλισμό.
  • – Υλοποιήθηκε η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στη πλαζ Καρτερού,.
  • – Βελτιώθηκε η κατάσταση της νεόδμητης Πλατείας Κορνάρου καθώς επεσήμανα κακοτεχνίες πριν αυτό παραδοθεί και έτσι έγιναν παρεμβάσεις σε σημεία επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών , αλλά και για την ίδια  την προστασία του έργου με πρόταση για αδιαβροχοποιητικό υλικό που δεν είχε προβλεφθεί από την μελέτη.
  • – Με ενέργειες μου στις υπηρεσίες τοποθετήθηκαν καινούργια και ευκρινή σήματα ΣΤΟΠ σε επικίνδυνες διασταυρώσεις του Μασταμπά που στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ακόμα και θύματα ενώ χτίστηκε προστατευτικό στηθαίο στην συμβολή της Λεωφόρου Α. Παπανδρέου & Σταυράκη για την αποφυγή πτώσης των πολιτών σε παρακείμενο γκρεμό.
  • – Τοποθετήθηκαν προστατευτικά στηθαία σε περιοχή του Γιόφυρου όπου υπήρχε σοβαρός κίνδυνος εκτροπής οχημάτων και ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι που ήταν απροσπέλαστοι από πεζούς λόγω μεγάλης κλίσης.

 

  • Συνέδραμα την απερχόμενη Δημοτική Αρχή στην οργάνωση και εφαρμογή του νόμου 4235 για ζώα συντροφιάς, κατοικίδια και αδέσποτα και διετέλεσα μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου για την διαχείριση του προγράμματος αδέσποτων ζώων. (Μετά από δημόσιες δηλώσεις της δημοτικής Αρχής για σκέψεις περί ευθανασίας αδέσποτων, παραιτήθηκα άμεσα).
  • Συνέβαλα στη δημιουργία πάρκου δεσποζόμενων ζώων καθώς και στη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο κυνοκομείο.
  • Μετά από ενέργειες μου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά λογότυπο για το ενδιαίτημα (κυνοκομείο) στην Φοινικιά προκειμένου αυτό να αποκτήσει υπόσταση και να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό με απώτερο σκοπό την αύξηση των υιοθεσιών των αδέσποτων ζώων.
  • Με προσωπική επαφή με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο εξασφάλισε ο Δήμος μεγάλο αριθμό δωρεάν στειρώσεων στην προσπάθεια  να ελεγχθούν οι γέννες νέων αδέσποτων και να αποσυμφορηθεί το κυνοκομείο, αλλά και δωρεάν σκάνερ για ελέγχους  για μικροτσίπ από την δημοτική αστυνομία.

email : arisath2002@yahoo.gr

Δείτε περισσότερους

Στίνη Ελευθερία (Ρίτσα) του Γεωργίου

Στίνη Ελευθερία (Ρίτσα) του Γεωργίου

Μοδινού Αναστασία του Κωνσταντίνου

Μοδινού Αναστασία του Κωνσταντίνου

Ανδρικάκης Αλέκος του Αντωνίου

Ανδρικάκης Αλέκος του Αντωνίου

Λυγεράκης Μιχάλης του Κωνσταντίνου

Λυγεράκης Μιχάλης του Κωνσταντίνου