Χαλκιαδάκης Γεώργιος του Μιχαήλ

Χαλκιαδάκης Γεώργιος του Μιχαήλ

Μαθηματικός. Πτυχιούχος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπηρέτησε τη Δημόσια Εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής στο Γυμνάσιο Γουβών και 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου- ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ.

Ασχολήθηκε με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Σήμερα είναι συνταξιούχος.

Δραστηριοποιήθηκε, για πολλά χρόνια, στο συνδικαλιστικό κίνημα των Καθηγητών μέσα από τα ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου, του Ν.Τ. Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ και του Παραρτήματος Κρήτης της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, πριν δημιουργηθούν οι ευρύτερες δομές αλληλεγγύης και στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων,  πήρε ενεργό μέρος στους“ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ”,μια κίνηση αλληλεγγύης σε φτωχά νοικοκυριά και αποτροπής των διακοπών ρευματοδότησης σε όσους δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στο λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”. Στις εκλογές, το Μάη και τον Ιούνη του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως επικεφαλής της κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου το 2014 και ήταν δημοτικός σύμβουλος μέχρι το Μάρτη του 2019.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Δασκαλάκη, αρχιτέκτονα μηχανικό και έχουν δύο εγγονές από την κόρη τους Μαρία και το Βασίλη.

email : halkiad@otenet.gr

Δείτε περισσότερους

Χιωτάκης Γιώργος του Μύρων

Χιωτάκης Γιώργος του Μύρων

Λουλουδάκης Απόστολος του Νικολάου

Λουλουδάκης Απόστολος του Νικολάου

Κουνενού Μαρία του Γεωργίου

Κουνενού Μαρία του Γεωργίου

Μοδινού Αναστασία του Κωνσταντίνου

Μοδινού Αναστασία του Κωνσταντίνου