Παγκάλου Χρυσούλα (Χρύσα) του Ιωάννου

Παγκάλου Χρυσούλα (Χρύσα) του Ιωάννου

Χρύσα Ι. Παγκάλου (το γένος Σαμόλη)

Περιβαλλοντολόγος – Δρ. Πολιτισμικού Τοπίου Πολυτεχνείου Κρήτης

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1984 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου το έτος 2002, οπότε και έγινε η εισαγωγή της στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων (νυν Πολυτεχνική Σχολή Πατρών).

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, επέστρεψε στο Ηράκλειο όπου ανέπτυξε πολλαπλές δραστηριότητες, τόσο στον χώρο των media και της εκπαίδευσης, όσο και της συγγραφής. Επιπλέον, έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ως υπεύθυνη επικοινωνίας και γραφείο τύπου.

Τον Οκτώβριο του 2009 έγινε η εισαγωγή της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση”, του τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Ακολούθως, το Νοέμβρη του 2012 ξεκίνησε την Διδακτορική της Διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιβλέποντα καθηγητή το Νίκο Σκουτέλη. Η Διατριβή εντάσσεται στο επιστημονικό πεδίο του Πολιτισμικού Τοπίου, την οποία υποστήριξε με Άριστα το Νοέμβρη του 2018, οπότε και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παράλληλα με τη Διατριβή, ασκούσε περιστασιακά το επάγγελμα της καθηγήτριας σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της πόλης, σε μαθήματα σχετικά με το Περιβάλλον.

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και σε δράσεις ως οργανωτικό μέλος σε θέματα που άπτονται κυρίως της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ενώ, είναι και τακτικό μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Από τον Αύγουστο του 2018 δραστηριοποιείται ως Εξωτερικός Συνεργάτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ, αναπτύσσοντας παράλληλα ερευνητική δράση στους τομείς του Τοπίου (πολιτισμικό τοπίο /τοπίο της υπαίθρου) και της Περιβαλλοντικής Διερμηνείας.

 

“Through Interpretation, understanding.

Trough understanding, appreciation.

Through appreciation, protection

Freeman Tilden

 

email : pagalou_x@yahoo.gr

Δείτε περισσότερους

Μαράκη-Κοτσιφάκη Ευαγγελία (Εύα) του Ιωάννη

Μαράκη-Κοτσιφάκη Ευαγγελία (Εύα) του Ιωάννη

Στίνη Ελευθερία (Ρίτσα) του Γεωργίου

Στίνη Ελευθερία (Ρίτσα) του Γεωργίου

Λόλη Ραφαέλλα του Θωμά

Λόλη Ραφαέλλα του Θωμά

Κουτρούλης Μπάμπης του Γεωργίου

Κουτρούλης Μπάμπης του Γεωργίου