Σταυρακάκης Μιχάλης του Νικολάου

Σταυρακάκης Μιχάλης του Νικολάου

Γεννήθηκε στ’ Αρμανώγεια Ηρακλείου και μεγάλωσε στ’ Ανώγεια Ρεθύμνου.

Η σχέση του με τη μουσική είναι βιωματική. Ασχολείται με το μαντολίνο και το λαούτο από τη παιδική ηλικία.

Έχει διδάξει από το 1985 – 87 στο “Λαϊκό Σχολείο” των αείμνηστων Αρ. Μόσχου – Δημ. Λάγιου στην Αθήνα, από το 1995 έως το 2013 στα Μουσικά Σχολεία Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου, στο Παγκρήτιο Ωδείο, στο Ωδείο των χρωμάτων και στη μουσική σχολή του Παγκρητίου εκπαιδευτηρίου. Δίδαξε επίσης στα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος».

Εχει επίσης πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα τόσο σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων όσο και σε δισκογραφία στο διάστημα των σαράντα και πλέον χρόνων που ασχολείται με τη μουσική, με τα συγκροτήματα που κατά καιρούς δημιούργησε η συνεργάστηκε.

Θεωρείται δικαίως ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής παράδοσης και όχι μόνο. Πρωτοπόρος και καινοτόμος μουσικός, έχει συνδέσει τ’ όνομα με τους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής μας. Έχει αναπτύξει υψηλή τεχνική και αισθητική στο μαντολίνο και το λαούτο, σαν επακόλουθο να συμπράξει δημιουργικά με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παράδοσης μας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων «Λαβύρινθος» και «Χαΐνηδες», στο ύφος των οποίων συνέβαλε με την προσωπική του ερμηνεία τόσο ως οργανοπαίχτης, όσο και ως σύνθετης και τραγουδιστής.

 

email : stavrakakismichail@gmail.com

Δείτε περισσότερους

Παπαδάκης Γιώργος του Κωνσταντίνου

Παπαδάκης Γιώργος του Κωνσταντίνου

Λυρώνη-Ζερβάκη Μαρία του Γεωργίου

Λυρώνη-Ζερβάκη Μαρία του Γεωργίου

Κυριακάκης Ζαχαρίας του Γεωργίου

Κυριακάκης Ζαχαρίας του Γεωργίου

Περσεμάτης Πρόδρομος (Μάκης) του Μιχαήλ

Περσεμάτης Πρόδρομος (Μάκης) του Μιχαήλ