Συναντήσεις Ενεργών Πολιτών σε Περιφέρεια και Πολεοδομία

Συναντήσεις Ενεργών Πολιτών σε Περιφέρεια και Πολεοδομία

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε σήμερα    ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της  Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Κατά την επαφή τους τα δύο μέρη είχαν έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο  σχετικά με τον ρόλο του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Ο κ Αρναουτάκης δήλωσε ότι έχουν κοινό στόχο και οι ρόλοι τους είναι ισοδύναμοι . Ο κοινός τους στόχος δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του τόπου και των ανθρώπων του.

Ο καινούργιος εκλογικός νόμος, επεσήμανε ο κ Αρναουτάκης, επιβάλλει συνεργασίες,  συναινέσεις και συγκλήσεις. Η Περιφέρεια μπορεί να χρηματοδοτεί  και έργα του Δήμου αλλά μόνο αυτά  όπου υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες.

Ο Ηλίας Λυγερός από τη μεριά του  τόνισε ότι το Ηράκλειο έχει ένα κενό όσο αφορά στην χρηματοδότηση ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες σε πολλά θέματα  όπως (απορρίμματα   ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση κ.α) .

Δήλωσε δε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για κάθε διαμέρισμα και σε ένα ολοκληρωμένο master plan για το νερό, με  ολοκλήρωση μελετών για τα αρδευτικά έργα, αξιοποίηση των υδάτων από τον βιολογικό καθαρισμό κ.α.

«Έχουμε ως «Ενεργοί Πολίτες» ένα ολοκληρωμένο όραμα μακροπρόθεσμο  για το Ηράκλειο, το οποίο είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο προς όφελος του τελικού αποδέκτη που είναι ο πολίτης», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

 

Στην Πολεοδομία

Τις υπηρεσίες Πολεοδομίας  του Δήμου Ηρακλείου επισκέφτηκε νωρίτερα ο κ Λυγερός, συνοδευόμενος από  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τα στελέχη της Πολεοδομίας υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στην υπηρεσία.

Άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο,  δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες επέκτασης της πόλης του Ηρακλείου και να γίνουν άμεσα όποιες άλλες διεργασίες απαιτούνται για την ολοκλήρωση αναγκαίων μελετών (πχ οριοθέτηση ρεμάτων) και για την υλοποίηση στην πράξη ήδη εγκεκριμένων μελετών. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν, είπε ο ίδιος να υλοποιούνται ολοκληρωμένα έργα υποδομής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε πολύ σοβαρά όλες τις μελέτες που αφορούν στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου για να  προχωρήσουν  γρήγορα όλα τα έργα στην πόλη.